
5 kwietnia w Zespole Szkół im. Waleriana Łukasińskiego odbył się szkolny konkurs aranżacji stołów wielkanocnych.
W przedświąteczną środę w auli szkolnej zapachniało Wielkanocą. Uczniowie technikum żywienia pokazali, jak należy przygotować stoły świąteczne i co na nich powinno się znaleźć.
– Był to bardzo pracowity dzień dla uczniów technikum żywienia – mówi Jerzy Rzekoński, dyrektor Zespołu Szkół im. Waleriana Łukasińskiego w Skępem. – Jak co roku nauczycielki przedmiotów gastronomicznych zorganizowały szkolny konkurs aranżacji stołów wielkanocnych. Piękne kompozycje stworzone przez uczestników konkursu będą dostępne w auli szkolnej aż do 14 kwietnia, kiedy to odbędzie się forum młodzieży.
Umiejętności, wiedzę i pracę uczniów oceniała komisja konkursowa w składzie: Justyna Elwertowska – manager Ośrodka Wypoczynkowego Jawor, Dominika Trojanowska – manager Zajazdu Mihałufka oraz Agnieszka Kokoszczyńska Lisiecka – przewodnicząca rady rodziców. Nagrody ufundowała Rada Rodziców ZS w Skępem oraz Zajazd Mihałufka.
Pierwsze miejsce zajęli: Klaudia Piotrowska, Julia Kiełkowska oraz Kacper Kochowicz – uczniowie klasy III technikum żywienia. Drugie miejsce jurorzy przyznali uczniom klasy IV technikum żywienia: Karolinie Kopaczewskiej, Zuzannie Kowalskiej, Natalii Podlas oraz Pauli Prackiej.
Lidia Jagielska, fot. nadesłane
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie